De grootste biermerken ter wereld: een internationale toost!

Als je wilt weten wat het grootste biermerk ter wereld is, dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk het grootste biermerk ter wereld van 2024 gevonden. Hieronder lees je waar deze brouwerij bekend om is en hoe groot hij echt is.

Houd jij wel van een drankje? Dan vind jij het misschien ook interessant om te weten welke whiskey, champagne en wijn de duurste van de wereld zijn!

Grootste biermerk: Anheuser-Busch InBev

Ook in 2024 is deze brouwerij, soms ook wel beter bekend als AB InBev, de grootste brouwerij ter wereld. Het merk is bekend van onder andere Belgische biermerken als Stella Artois en Leffe. Daarnaast is het hoofdkantoor van dit biermerk ook gevestigd in België, namelijk in het plaatsje Leuven.

Italiaanse en Duitse biermerken

AB InBev gaat verder dan alleen België. Het merk heeft namelijk ook meerdere Italiaanse en Duitse biermerken in handen. Als je ooit een Peroni of een Birra Moretti drinkt, dan drink je een biertje dat gebrouwen wordt door AB InBev. Ook bekende Duitse biermerken als Beck’s en Franziskaner zijn eigendom van AB InBev. Je ziet wel dat ze een gigantische portefeuille aan verschillende bieren hebben.

Medewerkers en hectoliters

Als het gaat om brouwcapaciteit, dan wordt er altijd gepraat over hectoliters. AB InBev heeft een jaarlijkse brouwcapaciteit van maar liefst 600.000.000 hectoliter bier. Dit is maar liefst 600.000.000.000, 600 miljard liter bier. Dit zijn maar liefst 240.000 Olympische zwembaden vol, gevuld met bier. Wereldwijd heeft AB InBev ook nog eens 170.000 mensen aan het werk. Het zorgt dus ook nog voor heel veel werkgelegenheid in veel verschillende landen. Over de hele wereld staan brouwerijen van AB InBev dag en nacht te brouwen om van alle bieren voldoende te kunnen produceren.

Omzet en winst van het grootste biermerk

In 2023 draaide het grootste biermerk ter wereld maar liefst 57,8 miljard dollar omzet. Van deze omzet werd een winst van 8,7 miljard dollar gerealiseerd. Een rendement van maar liefst 15%. Dit hoge rendement weerspiegelt heel goed de kracht van AB InBev. Ze kunnen in alle bierwensen voorzien en hebben een gigantische portefeuille. Iedere bierliefhebber vindt een aantal bieren van deze brouwerij wel lekker.

Foto van Vincent
Vincent

Auteur Luxueus.nl

Vincent is een gepassioneerde schrijver en lifestyle-expert die zijn pen richt op de wereld van luxe. Als auteur voor het gerenommeerde blog Luxueus.nl deelt hij zijn diepgaande inzichten in de weelde van het leven. Zijn scherpe observaties en verfijnde schrijfstijl maken zijn bijdragen tot een boeiende leeservaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de pracht en praal van een luxueuze levensstijl.

Met een scherp oog voor detail en een ongeëvenaarde passie voor alles wat met luxe te maken heeft, brengt Vincent de lezers op de hoogte van de nieuwste trends, exclusieve bestemmingen en de meest verfijnde producten op de markt. Zijn artikelen bieden niet alleen een inkijkje in de wereld van elegantie, maar dienen ook als inspiratiebron voor degenen die streven naar een verfijnde levensstijl.

Volg Vincent op Luxueus.nl om de meest recente en boeiende verhalen te ontdekken over de wereld van luxe, en laat je leiden door zijn deskundige pen door de schitterende aspecten van een weelderig leven.

Inhoud

Nieuwe blogs