Danny Makkelie

Danny Makkelie is een van de beste Nederlandse scheidsrechters. Hij mocht tijdens het EK 2024 zowel de wedstrijd Duitsland – Hongarije als Italië – Kroatië fluiten. Maar wie is Danny Makkelie eigenlijk, hoe is hij als scheidsrechter begonnen en hoe zit het met zijn privéleven? En nog belangrijker, wat is het vermogen van Danny Makkelie.

Wie is Danny Makkelie?

Danny Makkelie werd op 28 januari 1983 geboren in Willemstad. Als kind stond hij al regelmatig op het voetbalveld. Toen hij 10 jaar oud begon hij als scheidsrechter bij de pupillen. Tegen de tijd dat hij 16 jaar oud was was hij gediplomeerd KNVB-scheidsrechter voor de amateurs. 

De logische volgende stap was die naar het betaald voetbal. Toen Makkelie 22 jaar oud was floot hij voor het eerst een professionele voetbalwedstrijd tussen Fortuna Sittard en Stormvogels Telstar. Dit was in de Eerste divisie, in 2009 maakte hij de overstap naar de Eredivisie. Danny Makkelie was toen 27 jaar oud en daarmee de jongste professionele Nederlandse scheidsrechter ooit.

Ken je Adriaan Mol trouwens ook? Dit is hem!

Jongste FIFA-scheidsrechter

In 2010 besloot de KNVB Makkelie voor te dragen aan de UEFA als FIFA-scheidsrechter. Op 1 januari 2011 werd hij de jongste FIFA-scheidsrechter ooit. Ondertussen heeft hij meerdere WK’s, EK’s en de UEFA Europa League gefloten. Ook als je hem tijdens deze wedstrijden niet op het veld ziet is de kans groot dat hij als video-assistent aanwezig is om ondersteuning te bieden. Dat was onder andere het geval tijdens het WK voetbal in 2016 en 2018.

Ken je Lorenzo Viotti trouwens ook al? Leer hem ander kennen!

Fluiten tijdens EK 2024

Danny Makkelie heeft tijdens zijn carrière als scheidsrechter al heel wat interessante wedstrijden gefloten. Ook in de groepsfase van het EK 2024 mocht hij twee wedstrijden fluiten. Het ging om Duitsland tegen Hongarije en Italië tegen Kroatië. Volgens berichten was de UEAFA zeer tevreden over het werk van Makkelie. 

De verliezers van deze wedstrijden waren iets minder tevreden, iets wat niet zo gek is als de inzet hoog is. De Hongaren hadden liever gezien dat de goal van de Duitse speler İlkay Gündoğan werd afgekeurd, maar daar ging Danny Makkelie niet in mee. 

De Kroaten waren op hun beurt niet tevreden over het aantal extra minuten. Dat kwam neer op 8 minuten. In die 8 minuten maakten de Italianen de winnende treffer. Het is niet verwonderlijk dat de Kroaten hier niet blij mee zijn, maar het is niet de schuld van Danny Makkelie. Het is namelijk het team achter de VAR die bepaalt hoeveel blessuretijd wordt toegevoegd.

Zegt de naam Pablo Escobar je trouwens iets? Maar ken je dan ook Manuela Escobar?

Danny Makkelie is zowel scheidsrechter als politie-agent

Het werk als scheidsrechter is Danny Makkelie zijn passie, maar hij wilde er ook graag nog wat naast doen. Daarop besloot hij te solliciteren bij de politie Eenheid Rotterdam. Hij werkt hier parttime als wijkagent, iets waar hij veel voldoening uit haalt. Volgens Danny Makkelie is het vrij goed te combineren. Bij de politie valt hij onder de topsportregeling waardoor hij vrij kan krijgen voor het fluiten van wedstrijden. Op het veld wordt hij bovendien vaak aangekondigd als ‘referee and policeofficer’.

Makkelie werkt als agent niet bij voetbalwedstrijden

Als politieagent in Rotterdam kun je er ook voor kiezen om voetbaldiensten te draaien, dat is iets waar Danny Makkelie bewust niet voor kiest. Politieagenten hebben tijdens die diensten regelmatig te maken met geweld, als hij herkend zou worden als scheidsrechter zou dat de kans op geweld alleen maar groter maken. Daar komt bij dat er een grotere kans is op blessures als je tijdens voetbalwedstrijden werkt, iets wat hij er als scheidsrechter niet bij kan hebben.

Wie is Danny Makkelie’s vrouw?

Er is natuurlijk meer dan alleen werk, veel mensen vragen zich af wie de vrouw van Danny Makkelie is. Dit is iets waar de scheidsrechter zijn lippen stijf over op elkaar houdt. Toch gaan er af en toe geruchten. Zo zou hij samen zijn met een vrouw die ook in de voetbalwereld zit. Andere bronnen beweren dat Danny Makkelie op mannen valt. Het zal je overigens niet verbazen dat Danny Makkelie nog geen gezin met kinderen heeft.

Vermogen van Danny Makkelie

De volgende vraag die mensen vaak hebben is wat het vermogen van Danny Makkelie is. Makkelie heeft zowel een salaris als politieagent, als een salaris als scheidsrechter. Als scheidsrechter krijgt Makkelie per wedstrijd betaald. Voor Eredivisie wedstrijden zal dat bedrag niet boven 1500 euro per wedstrijd liggen. Voor een wedstrijd tijdens het EK verdient hij 5000 euro per wedstrijd.

Die bedragen zijn een leuke aanvulling op het salaris van een politieagent dat rond de 3500 euro bruto per maand is. Ondanks dat Makkelie twee inkomens heeft, is zijn vermogen waarschijnlijk niet zo groot als dat je denkt, maar prima om rond te komen.

Foto van Vincent
Vincent

Auteur Luxueus.nl

Vincent is een gepassioneerde schrijver en lifestyle-expert die zijn pen richt op de wereld van luxe. Als auteur voor het gerenommeerde blog Luxueus.nl deelt hij zijn diepgaande inzichten in de weelde van het leven. Zijn scherpe observaties en verfijnde schrijfstijl maken zijn bijdragen tot een boeiende leeservaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de pracht en praal van een luxueuze levensstijl.

Met een scherp oog voor detail en een ongeëvenaarde passie voor alles wat met luxe te maken heeft, brengt Vincent de lezers op de hoogte van de nieuwste trends, exclusieve bestemmingen en de meest verfijnde producten op de markt. Zijn artikelen bieden niet alleen een inkijkje in de wereld van elegantie, maar dienen ook als inspiratiebron voor degenen die streven naar een verfijnde levensstijl.

Volg Vincent op Luxueus.nl om de meest recente en boeiende verhalen te ontdekken over de wereld van luxe, en laat je leiden door zijn deskundige pen door de schitterende aspecten van een weelderig leven.

Inhoud

Nieuwe blogs