Wat is momenteel de duurste LEGO set ter wereld?

Wat is de duurste LEGO set ter wereld? LEGO bestaat al jaren en is nog steeds populair. Die populariteit lijkt ook alleen maar te stijgen. Dat is onder andere te danken aan het tv-programma LEGO Masters waarin kandidaten de mooiste LEGO bouwwerken maken. Maar wat is nu de duurste LEGO set?

Ook benieuwd naar het duurste huis ter wereld? Bekijk het dan hier!

De duurste LEGO set

De duurste LEGO set ter wereld is LEGO Star Wars Millennium Falcon. Het gaat om een set waarmee je het Millennium Falcon ruimteschip bekend van Star Wars kunt bouwen. De set bestaat uit 7541 onderdelen en eenmaal af dan heb je een ruimteschip van 83 cm lang en 60 cm breed.

De duurste LEGO set ter wereld werd in 2007 uitgebracht en is tot de dag van vandaag nog verkrijgbaar. Koop je de duurste LEGO set direct bij LEGO dan ben je ongeveer 850 euro kwijt. Verzamelaars hebben voor een volledige set overigens veel meer over. Als de set nog niet uit de doos is geweest en gemaakt is in 2007 of andere beginjaren kan de prijs honderden euro’s duurder zijn.

Je kent Herman Brood wellicht wel? Denk je dat Brood zijn duurste schilderij ooit meer of minder waard is dan deze lego set?

De duurste LEGO Minifig

De hoogste waarde voor een LEGO product gaat overigens niet naar een LEGO set. Het duurste LEGO artikel is een minifig. Het gaat om de San Diengo Comic-Con 2013 Spiderman minifig. Van de spiderman minifig zijn er maar 350 in omloop. Dit kleine figuurtje heeft een waarde van meer dan 15.000 euro. 

Een andere minifig die gezien kan worden als een van de duurste LEGO artikelen is MR. Gold. Ook deze volledig goudgekleurde minifig werd in 2013 uitgebracht. Het gaat om een van de duurste LEGO sets omdat er slechts 5000 van deze minifigs zijn gemaakt. De waarde kan oplopen tot 10.000 euro.

Horloges kunnen trouwens ook vrij prijzig zijn. Maar er is maar 1 horloge die het duurste is!

De grootste LEGO set

De duurste LEGO set is een van de grootste LEGO sets die het bedrijf ooit heeft uitgebracht. Toch is de Millennium Falcon niet de grootste set. Die titel gaat naar de LEGO Titanic set. Deze set heeft 9090 onderdelen waarmee je een replica van HMS Titanic kan maken die 135 cm lang is, 44 cm hoog en 16 cm breed.

Foto van Vincent
Vincent

Auteur Luxueus.nl

Vincent is een gepassioneerde schrijver en lifestyle-expert die zijn pen richt op de wereld van luxe. Als auteur voor het gerenommeerde blog Luxueus.nl deelt hij zijn diepgaande inzichten in de weelde van het leven. Zijn scherpe observaties en verfijnde schrijfstijl maken zijn bijdragen tot een boeiende leeservaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de pracht en praal van een luxueuze levensstijl.

Met een scherp oog voor detail en een ongeëvenaarde passie voor alles wat met luxe te maken heeft, brengt Vincent de lezers op de hoogte van de nieuwste trends, exclusieve bestemmingen en de meest verfijnde producten op de markt. Zijn artikelen bieden niet alleen een inkijkje in de wereld van elegantie, maar dienen ook als inspiratiebron voor degenen die streven naar een verfijnde levensstijl.

Volg Vincent op Luxueus.nl om de meest recente en boeiende verhalen te ontdekken over de wereld van luxe, en laat je leiden door zijn deskundige pen door de schitterende aspecten van een weelderig leven.

Inhoud

Nieuwe blogs